Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Oekraïne: kansen klimaatgecontroleerde opslag AGF-producten

Oekraïense supermarkten verkopen steeds meer aardappel-, groente- en fruitproducten (AGF). Ook neemt de vraag naar verse en kwalitatief betere producten toe. De interesse bij Oekraïense telers en ondernemingen om meer te investeren in de AGF-sector groeit dan ook flink.



Investeringen klimaatgecontroleerde opslag

Een deel van deze investeringen is nodig voor de klimaatgecontroleerde opslag. Door de verouderde logistieke infrastructuur en een groot gebrek aan opslagfaciliteiten komt zo'n 60 procent van de groente en fruit en 10-30 procent van de aardappelen niet bij de eindconsument terecht. In de opslagfaciliteiten moet de komende jaren een flinke stap gezet worden om te voldoen aan de hogere kwaliteitseisen van supermarkten en retailers.

Kansen voor Nederlandse bedrijven

Het dossier in de bijlage beschrijft de ontwikkelingen in de Oekraïense AGF-sector en de kansen voor Nederlandse bedrijven in klimaatgecontroleerde opslag. De nadruk ligt hierbij op aardappelen, appelen en graan.


Publicatiedatum: