Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Curator Jeroen Reiziger: Inmiddels in gesprek met zeven overnamekandidaten"

UPDATE - Ook groep werknemers Ter Wal bij overnamekandidaten

Tholen - Het uitgesproken faillissement over AGF-groothandel Ter Wal uit Meppel schokte de AGF-sector. Curator Jeroen Reiziger van Trip Advocaten meldde gistermorgen aan de redactie al met vier overnamekandidaten in gesprek te zijn en inmiddels zijn daar drie overnamekandidaten bij gekomen. De grote belangstelling verbaast de curator niet. "Ter Wal heeft een goede naam en reputatie in de sector."

Inmiddels draait het bedrijf gewoon door en de curator hoopt eind deze week of medio volgende week te kunnen melden dat het bedrijf een doorstart kan maken. "Het beste is als dit zo snel mogelijk gebeurt, maar die snelheid hangt van de overnamekandidaten af. We zijn druk in gesprek. Volgens het Financieel Dagblad zit onder de gegadigden ook een groep werknemers van Ter Wal. Cruciaal daarbij is of zij erin slagen een ­financier te vinden voor de aankoop van een deel van het bedrijf.

De brutomarge van Ter Wal schommelde de laatste jaren tussen de 7 en 8 miljoen euro. Het bedrijf kwam in grote financiële problemen door verslechterende marktomstandigheden en door een in verhouding te hoog kostenniveau. Het bedrijf maakte in 4 opeenvolgende jaren een verlies. In 2011 bedroeg het nettoverlies ruim 600.000 euro.

Het bedrijf probeerde dit jaar het roer om te gooien. Er werd afscheid genomen van de groentesnijderij en ook een opslagloods in Tollebeek zou worden verkocht. De verkoop van de loods was rond maar de betaling liet nog op zich wachten. Ter Wal kon daardoor de overwaarde op de verkoop van de loods niet gebruiken om een reorganisatie te financieren. Uiteindelijk bedroeg de schuldenlast circa 5 à 6 miljoen euro. Schuldeisers zijn ING Bank, Rabobank, afzetorganisatie The Greenery en de Belastingdienst. Ook tientallen toeleveranciers hebben nog geld tegoed.