
Inmiddels draait het bedrijf gewoon door en de curator hoopt eind deze week of medio volgende week te kunnen melden dat het bedrijf een doorstart kan maken. "Het beste is als dit zo snel mogelijk gebeurt, maar die snelheid hangt van de overnamekandidaten af. We zijn druk in gesprek. Volgens het Financieel Dagblad zit onder de gegadigden ook een groep werknemers van Ter Wal. Cruciaal daarbij is of zij erin slagen een financier te vinden voor de aankoop van een deel van het bedrijf.
De brutomarge van Ter Wal schommelde de laatste jaren tussen de 7 en 8 miljoen euro. Het bedrijf kwam in grote financiële problemen door verslechterende marktomstandigheden en door een in verhouding te hoog kostenniveau. Het bedrijf maakte in 4 opeenvolgende jaren een verlies. In 2011 bedroeg het nettoverlies ruim 600.000 euro.
Het bedrijf probeerde dit jaar het roer om te gooien. Er werd afscheid genomen van de groentesnijderij en ook een opslagloods in Tollebeek zou worden verkocht. De verkoop van de loods was rond maar de betaling liet nog op zich wachten. Ter Wal kon daardoor de overwaarde op de verkoop van de loods niet gebruiken om een reorganisatie te financieren. Uiteindelijk bedroeg de schuldenlast circa 5 à 6 miljoen euro. Schuldeisers zijn ING Bank, Rabobank, afzetorganisatie The Greenery en de Belastingdienst. Ook tientallen toeleveranciers hebben nog geld tegoed.