Paraguay schort uienimport op vanwege grote binnenlandse oogst

De verwachte uienopbrengst voor deze week in Paraguay bedraagt 48.000 zakken. Daarom heeft het Ministerie van Landbouw (MAG) de importvergunningen opgeschort. Dit om prioriteit te geven aan de afzet van de lokaal geteelde groente op de binnenlandse markt.

Dit werd aangekondigd door Denis Lichi, hoofd van het MAG, na een bijeenkomst die gisteren gehouden werd met groenten- en fruittelers. Het centrale thema van de bijeenkomst was het versterken van de bestrijding van het smokkelen van producten en het bieden van kansen voor de afzet van nationale producten.

Na de bijeenkomst stelde Lichi dat ze door zullen gaan met de frontale en directe strijd tegen de illegale binnenkomst van groenten en ieder andere soort gesmokkelde producten, omdat deze de nationale economie aantasten. Hij zei ook dat dit gevecht verschillende fronten zal hebben, op het land en op het water. Daarnaast bevestigde hij dat de controles versterkt zullen worden op kritieke punten zoals de Nationale Markt, een van de belangrijkste centra voor de afzet van illegale producten. Tegelijkertijd werkt het MAG samen met telers aan het opzetten van een Nationaal Programma voor de Ui voor het eind van het jaar, met als doel om zowel de omvang als de kwaliteit van de teelt te laten toenemen.

Bron: ultimahora.com


Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© UienNieuws.nl 2018