Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Neder-Oostenrijk: uien- en wortelmarkt week 40/2018

Lichte stijging uienmarkt, stabiele wortelmarkt

De Oostenrijkse uienoogst is klaar. De uienmarkt lijkt behoorlijk stabiel te zijn. Het uitstekende aanbod is in balans door een stabiele binnenlandse vraag. Retailmarketing zorgt voor een grotere impuls. De ontwikkeling op exportmarkten blijft bemoedigend.

De interesse in binnenlandse producten blijft levendig en daardoor ontstond de mogelijkheid tot een lichte prijsverhoging. Er is vraag naar alle producten van groot formaat. Teeltprijzen blijven stabiel op het niveau van vorige week. Voor uien, schoon en gesorteerd in een doos, wordt tussen de 28 en 32 euro/100 kg betaald.


Wortelmarkt onveranderd
De Neder-Oostenrijkse wortelmarkt is nog ongeveer hetzelfde als vorige week. De volumes blijven gelijk aan de huidige vraag. Mensen wachten nog even voor ze op gaan slaan, omdat op veel plaatsen de bodemtemperatuur nog steeds te hoog is. Teeltprijzen blijven stabiel op het niveau van voorgaande weken.

Bron: Landwirtschaftskammer Österreich (LKÖ)

Publicatiedatum: