Drewry Maritime research and consulting services

Vraag naar containers voorspelt aanpassing aan het economische tij

Shipping consultancy Drewry heeft bekend gemaakt dat door de wat mistroostige wereldeconomische vooruitzichten en de stijgende handelsspanningen de raming naar de containervraag voor de komende vijf jaar naar beneden is bijgesteld.

Eerst werd geraamd dat de mondiale vraag-aanbodindex grote stijgingen naar 2022 zou laten zien, waardoor de sector eindelijk in evenwicht zou komen. Maar de ramingen suggereren nu dat de sector voor een situatie van overaanbod voor de komende jaren staat.

Simon Heaney van Drewry: "De verwachte herbalancering van de containermarkt lijkt uitgesteld te zijn. Dat is nog meer slecht nieuws voor verladers die vanaf 2020 voor strengere scheepsbrandstofprijzen staan."

De containermarkt stond dit jaar op z'n kop met een groeiende vraag die op kwartaalbasis schommelde. Van de hoogte van het eerste kwartaal ging het naar het dieptepunt van het tweede kwartaal. De groei kwam tijdens het derde kwartaal terug, maar niet zeker is in hoeverre dit werd veroorzaakt door de laatste tariefperikelen van de VS en China. Ook in nog niet bekend hoe de val tijdens het vierde kwartaal zonder versnelde ladingen zal toeslaan.

Volgens worldmaritimenews.com wijst de effectrapportage die Drewry maakte van de laatste ronde van de VS tarieven die vorige maand werden opgelegd erop dat de oostwaartse scheepvaart getroffen kan worden door opportuniteitskosten die de 1 miljoen TEU volgend jaar kan naderen.


Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© UienNieuws.nl 2018