KPN test 5G-applicaties

Chinese telecommunicatieleverancier ZTE heeft samen met de Nederlandse telecomoperator KPN een succesvolle test uitgevoerd van de eerste 5G-applicatie voor precisielandbouw op een proefbedrijf in Drenthe.

Volgens ZTE is de precisietest uitgevoerd in samenwerking met de provincie Drenthe, Wageningen University & Research, Dronehub GAE Foundation, Agrifac en Innovation Veenkoloniën.

De 5G-test gebruikte een camera drone om nauwkeurige beelden van een aardappelveld te maken. Daarna werden deze beelden via een 5G-mobiele verbinding verwerkt en naar een landbouwmachine gestuurd, die het aardappelgewas vervolgens heel nauwkeurig in realtime kon doseren.

Tom Poelhekken, CTO bij KPN, liet aan Rcrwireless.com weten: "Landbouw wordt naar verwachting een van de belangrijkste gebieden van 5G-toepassingen. Dankzij 5G-technologie wordt precisielandbouw toegankelijker voor landbouwbedrijven en kunnen ze in principe direct reageren op ontwikkelingen op het land. Hierdoor kunnen telers niet alleen kosten besparen op het gebied van gewasbescherming, wat ook het milieu ten goede komt, maar de verwachting is dat dit ook de winst op hun grond zal verhogen omdat ze meer directe directe controle over hun gewassen zullen hebben.” 


Publicatiedatum:


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© UienNieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven