Egyptische exporteur ziet mogelijkheden in Indonesië, China en Bangladesh

Mohamed El Abgy van Wadi El Nile company vertelt dat het bedrijf volgend jaar z'n export wil verdubbelen door z'n aanwezigheid op de markten van Indonesië, China en Bangladesh te intensiveren. Het doel is om binnen 5 jaar de export op 19 mln euro te hebben.

Het bedrijf is gespecialiseerd in de export van citrus zoals sinaasappelen, limes, granaatappelen, druiven, aardbeien, groene uien, knoflook, peper, avocado en groenten zoals sla. Citrus is 60% van de export, die vorig jaar op 3 mln euro lag.

El Abgy vertelt dat ze momenteel naar 25 landen exporteren, waarvan de meeste in Zuidoost-Azië. Daar gingen 80 containers met een waarde van 0,87 miljoen euro heen. China ontvingen 50 containers citrus met een waarde van € 650.000.

Volgens dailynewsegypt.com, exporteert het bedrijf naar Vietnam, Myanmar, Cambodja, Sri Lanka en de Fiji eilanden. Via Hong Kong naar de Filipijnen, Indonesië, Maleisië en Australië.

Export naar de Golflanden is 25% van het volume. Ook wordt er naar enkele Europese landen geëxporteerd, zoals Italië, Nederland, Duitsland, Frankrijk en België. Nieuwe markten liggen volgens het bedrijf in Zuid-Korea, Japan, Brazilië en Canada.

Wadi El Nile focust zich tijdens het seizoen op de granaatappelexport die in grote volumes naar Oost-Azië gaat en op druiven naar China.

 


Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© UienNieuws.nl 2019