Ghana grootste uienimporteur van Niger

Ghana is op dit moment de grootste importeur van uien uit buurland Niger. Evenals de meeste Afrikaanse landen die het Maputo Verdrag hebben getekend, heeft ook Ghana beloofd om minimaal 10% van haar jaarlijkse budget voor de landbouw te reserveren. Uit de laatste statistieken van het Ghanese Bureau voor de Statistiek met betrekking tot het BBP van het land blijkt dat de industriële sector met 11,1% de grootste groei in één jaar tijd doormaakte, gevolgd door de landbouwsector met 4,8% en de dienstensector met 0,5%. 

Niger produceert jaarlijks ongeveer één miljoen ton uien. Ghana is de belangrijkste afnemer met een jaarlijkse import van ruim 43% (€93 miljoen) van de totale uienproductie van dit land. Ghana importeert jaarlijks eveneens voor zo'n €87 miljoen aan tomaten uit Burkina Faso. 

Volgens ghanabusinessnews.com kwam dit tot stand dankzij een workshop in Accra, die georganiseerd werd door het West African Food Markets (WAFM)-project dat gesponsord wordt door UKaid en Borderless Alliance. WAFM is bedoeld om de voedselzekerheid te verhogen door de handel in basisproducten via twee belangrijke corridors, te weten Ghana-Burkina Faso en Nigeria-Niger, te verbeteren.


Publicatiedatum:


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© UienNieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven