Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Liquiditeitspositie akkerbouwbedrijven neemt af

In het derde kwartaal 2018 nam het saldo op de lopende rekening van de akkerbouwbedrijven met bijna 19.000 euro af. Dat blijkt uit de liquiditeitsmonitor van Agrimatie. De richting waarin de gemiddelde liquiditeit zich zal ontwikkelen is erg onzeker door de droogte van afgelopen zomer. De financiĆ«le opbrengsten voor gewassen zullen dit jaar zeer sterk uiteenlopen tussen bedrijven. Bedrijven op met name zandgrond die niet konden beregenen, krijgen te maken met een lage productie van de diverse gewassen. Voor een deel kan dit gecompenseerd worden door hogere prijzen voor vrije aardappelen en uien dan vorig jaar.

Prijsontwikkeling consumptieaardappelen en uien vanaf 2010

Bedrijven die wel konden beregenen, kunnen voor het vrije (dat wil zeggen niet contractueel vastgelegde) deel van de productie ook van het hogere prijsniveau profiteren bij een productie die minder sterk achterblijft. Bedrijven met een brede weersverzekering komen mogelijk in aanmerking voor een vergoeding van de schade als gevolg van de droogte.

Klik hier voor de liquiditeitsmonitor.

Publicatiedatum: