Uien ondersteunen antibiotica

De weerstand van bacteriën tegen antibiotica is een groot probleem binnen de huidige moderne geneeskunde. Wetenschappers zijn hard opzoek naar plantenonderdelen die kunnen helpen om bacteriële, virale of schimmelinfecties te voorkomen.

Op de universiteit van Londen wordt in samenwerking met partner-instituten gewerkt aan onderzoek naar antimicrobiële weerstand en verbeterde behandelingen tegen besmettelijke ziekten. Zo is onder andere gekeken naar de factoren die verantwoordelijk zijn voor de verhoogde weerstand in bacteriën.

Het onderzoek wijst uit dat uien kunnen worden gebruikt bij het tegengaan van infecties door bacteriën. Een gesneden ui op de kamer van een patiënt kan er al voor zorgen dat bacteriën en virussen uit de lucht van de kamer worden gehaald. Ook kan het eten van uien ervoor zorgen dat een infectie intern wordt tegengegaan. Er is bewijs dat uien werden gebruikt tijdens de griepepidemie van 1918.

Onderzoek naar de Perzische sjalot (Allium stipitatum) laat zien dat dit uienras tegen bacteriën, virussen en schimmels werkt. De Perzische Sjalot wordt tegenwoordig gebruikt om suikerspiegels en het cholesterol te verlagen. Volgens een artikel op microcapobserver.com kunnen uien zelfs worden toegepast bij resistente tuberculose. De groei van geïsoleerde tuberculose-cellen werd met meer dan 99% tegengegaan.


Publicatiedatum:


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© UienNieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven