Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Donderdag 13 december 2018

Basiscursus bewaren

Bewaren is een vak apart. Tot aan de oogst is er veel aandacht voor een goed product. Als het eenmaal binnen is, verminderd die aandacht. Onterecht. Juist dan is veel kennis en inzicht nodig om te weten hoe je een product met de minste verliezen kan bewaren. Op donderdag 13 december 2018 organiseert Aeres, in samenwerking met DLV Advies, de Basiscursus Bewaren.

In deze praktijkcursus gaat bewaarspecialist Harrie Versluis van DLV Advies nader in op alle aspecten van het bewaren van aardappelen en uien. Zeker als je ervaring met het bewaren van producten nog beperkt is, geeft deze praktijkcursus veel houvast. Wat is belangrijk om een goed product te houden? Hoe kan je indroogverliezen beperken? Hoe stel je dat in op je bewaarcomputer?

Programma
-Introductie molierdiagram
-Wat kan u als teler met dit diagram? Hoe werkt het?
-De verschillende fasen van bewaring
  *Waar moet je rekening mee houden in elke fase?
  *Hoe werkt een molierdiagram en waarom is het belangrijk?
  *Hoe stel je dat in op de bewaarcomputer?
-Rondleiding door de schoolboerderij
-Hoe werkt bewaring:
   *Luchtdynamica, tegendruk en luchtopbrengst
  *Bewaarsystemen, verdeling
  *Energiebesparing, gebruik toerengeregelde ventilatoren

Resultaat
Na deze cursus heb je de basiskennis over het bewaren van pootaardappelen en uien weer up-to-date. Daarnaast heb je meer kennis van lucht en de invloed daarvan op het bewaarproces. Je gaat naar huis met een aantal praktische tips en ideeën om ook op je eigen bedrijf beter te bewaren.

De kosten voor de cursus bedragen € 375. Klik hier om in te schrijven.

Publicatiedatum: