Turkse politie neemt 30 ton uien in beslag bij inval

Politieagenten in de provincie Mardin, in het zuidoosten van Turkije, hebben 30 ton uien in beslag genomen bij een inval in een bewaarloods, waar een grote hoeveelheid uien werd achtergehouden door handelaren om de prijzen op te drijven, zo berichtten Turkse pro-regeringskranten. 

Turkije kampt dit jaar met torenhoge prijzen vanwege de koers van de Turkse lira. De inflatie is opgelopen tot maar liefst 25,2%. 

De regering van de Partij voor Rechtvaardigheid en Ontwikkeling (AKP) heeft laten weten prioriteit te geven aan het bestrijden van de inflatie en dit houdt onder meer in dat bedrijven onder druk gezet worden om hun prijzen te verlagen en de verkoop van uien aan banden gelegd wordt. Dit tot verontwaardiging van zowel Turkse als buitenlandse waarnemers. 

Vorige week maakte de regering bekend dat het inspecteurs in zou zetten om uienvoorraden te tellen en de verkoopprijzen te registreren. 

Op ahvalnews.com is te lezen dat de jaarlijkse Turkse uienconsumptie rond de twee miljoen ton bedraagt, dus de in beslag genomen partij is te klein om enig effect te hebben.

 


Publicatiedatum:


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© UienNieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven