Ismail Güldal, Güldal groothandel in Karlsruhe:

''Met de hand gesorteerde uienmix is een grote hit''


Uien- en aardappelhandelaren maken een moeilijk seizoen door. De prijzen worden precies berekend, want de beschikbare hoeveelheden zijn laag. Maar in een moeilijke marktsituatie zijn altijd interessante niches te vinden. Wat uien betreft zijn gemengde netten met gele, rode en witte uien een geliefd product volgens Ismail Güldal van het gelijknamig bedrijf.

Ismail Güldal heeft een interessant gat in de markt gevonden met z'n uienmix

Hand verpakte uien
Op de groothandelsmarkt worden de gekleurde uien met de hand gesorteerd en verpakt in kilozakken. Hier was ook het directe resultaat van de zomerhitte merkbaar, omdat de beschikbaarheid beperkt is en de prijzen de hoogte in schoven. "De kwaliteit van de uien van dit jaar is redelijk goed. 15% valt ongeveer af wegens slechte kwaliteit." 


Links: Hand gesorteerde uien. Rechts: volgens Güldal zijn witte uien het meest gevoelig. 

Tasmaanse uien
Nadat Güldal zijn gespecialiseerde winkel in Pforzheim in 2005 sloot, ging hij naar de groothandelsmarkt en begon hij een klassiek handelsbedrijf met aardappelen en uien. Hij biedt voornamelijk Annabelles aardappelen aan en heeft wat specialiteiten in z'n uienassortiment. "We hebben elk jaar 1 à 2 kopers minder, maar momenteel zijn we stabiel. Gelukkig hebben we een interessante productlijn gevonden met onze met de hand gesorteerde uienmixen. Buiten het seizoen bieden we ook uien uit Tasmanië aan." 


De spullen op de groothandelsmarkt 

Voor meer informatie:
Ismail Güldal
Großmarkt Karlsruhe
Weinweg 43, Box 17/18
T: 0049 721 616914
ismailguldal@gmx.de 


Publicatiedatum :
©


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© UienNieuws.nl 2018