Binnenlandse handel zucht onder lage prijzen

Overzeese vraag naar Indiase uien trekt weer aan

De export van Indiase uien trekt weer aan vanwege de sterke overzeese vraag. Op de binnenlandse markt blijven de prijzen echter laag. Deskundigen schrijven de groeiende buitenlandse vraag toe aan de lagere wereldwijde productie als gevolg van klimaatveranderingen. 

De eigenaar van Ganesh Impex, Ganpat Vaishnav, heeft zijn uien de laatste drie maanden geëxporteerd vanwege de sterke vraag. "Ik kreeg steeds grote orders uit Maleisië en Dubai binnen. Eerder deed ik alleen zaken op de lokale markt maar de kelderende prijzen baarden me zorgen. Nu verlaad ik grote volumes en kan ik redelijke marges maken," vertelde hij aan BusinessLine.

Op de lokale markt verhandelde Vaishnav dagelijks 50 tot 60 ton uien maar eindigde hij toch in de min vanwege de schommelende prijzen. Nu exporteert zijn bedrijf 100 tot 150 ton, met name naar Dubai, Indonesië en Sri Lanka, en de vraag groeit met de dag.

Dit biedt telers nieuwe hoop en velen van hen zijn al begonnen met de export om hun handel te redden. India is na China de grootste uienproducent ter wereld. 

 


Publicatiedatum:


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© UienNieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven