Ruim honderd bezoekers bij Gewasbeschermingsmanifestatie

Schoon Water voor Brabant organiseerde op donderdagavond 22 november de Gewasbeschermingsmanifestatie. De nieuwste ontwikkelingen op gebied van spuittechniek en effectieve bescherming van het gewas waren te zien op het terrein van WTC de Kempen in Middelbeers. Ook persoonlijke veiligheid en digitale teeltregistratie kwamen aan bod. De ruim 100 bezoekers haalde een punt voor verlenging van hun spuitlicentie. Waterschap de Dommel opende de avond met complimenten aan de telers voor hun inspanningen om de waterkwaliteit te verbeteren. 


Met blacklight geeft Delphy een goed beeld van indringing en bedekking van het gewas bij gebruik van verschillende spuitdoppen en waterhoeveelheden.

Delphy en CLM organiseerden de avond in het kader van het project Schoon Water voor Brabant. De avond bestond uit 7 presentaties of demonstraties met elk een eigen thema. 

Slimme techniek
Johnny Remijn van Delphy gaf demonstraties over indringing en bedekking van het gewas bij gebruik van verschillende spuitdoppen. Ook het effect van verschillende hoeveelheden water kwam mooi in beeld met behulp van blacklight.

Kamps de Wild en AAMS-Salvarani lieten de nieuwste innovaties zien op het gebied van inwendig reinigingssystemen voor de spuit. Ook het Deense bedrijf Danfoil demonstreerde zijn nieuwste middelen en technieken. Persoonlijke veiligheid
Herman Janssen van CitaVerde liet zien dat spuitvloeistof op wonderbaarlijke plaatsen terecht kan komen. Oproep aan de telers: blijf opletten met deze middelen die potentieel schadelijk zijn voor de eigen gezondheid. De middelen dringen snel door in de huid. Een nieuw systeem van Bayer CropScience voorkomt aanraking met gewasbeschermingsmiddelen tijdens het vullen.

Digitaal spuitboekje  
CLM gaf samen met Agrovision in een presentatie aandacht aan het nut en de werking van teeltregistratie software zoals CropVision. Het digitale spuitboekje maakt de teelt en milieubelasting inzichtelijk. Het maakt het ook makkelijker gegevens te delen met afnemers of met een project als Schoon Water.


Publicatiedatum:


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© UienNieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven