Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Eerste 'traanloze' zoete uien in de Verenigde Staten verladen

Sunions, de zoete uien die zonder tranen kunnen worden gesneden, worden vanaf deze week weer in beperkte hoeveelheden verladen.

Gedurende het eerste seizoen dat deze uien verkrijgbaar waren, haalden ze de media meer dan 1,2 miljoen keer, variërend van radio, internet tot televisie, waar onder meer het ABC-programma The Chew en Good Morning America een item aan de ui wijdden. Hoewel de eerste Sunions deze week al op de markt verschijnen, hebben andere nog wat langer tijd nodig om te rijpen. De eerste volumes zijn dan ook beperkt maar de komende weken zal de beschikbaarheid snel toenemen. 

Door gebruik te maken van een in de uiencategorie unieke certificering zal een sensorisch panel, dat volledig bevoegd is om te bepalen op welk tijdstip de uien gereed zijn om verladen te worden, zowel de smaak als 'traanloze' eigenschappen van de uien testen alvorens deze de consument bereiken.

“We volgen een strikte procedure met ons sensorische team om te voorkomen dat Sunions op de markt worden gebracht voordat ze hun optimale smaakprofiel en traanloze kenmerken hebben bereikt," laat Lyndon Johnson van BASF Vegetable Seeds weten. "We onderscheiden ons op de markt dankzij een aantal strenge kwaliteitseisen die ons in staat stellen de belofte van ons merk waar te maken."

Dit product, dat het resultaat is van ruim dertig jaar onderzoek, ontwikkeling en natuurlijke veredeling door Nunhems Vegetable Seeds, is een lange dag zoete ui die in Washington en Nevada wordt geteeld. In tegenstelling tot andere lange dag uien worden de uien van dit ras volgens de ontwikkelaars zoeter gedurende bewaring en ontwikkelen zich in deze periode ook de traanloze eigenschappen nog verder. De meeste zoete uien zijn van november tot april verkrijgbaar en momenteel worden ze uit Zuid-Amerika geïmporteerd.  

Handelaren laten weten dat de verkoop van de uien ondersteund wordt door een marketingplan, dat onder andere bestaat uit point-of-sale-materialen, informatie aan AGF-managers, social media-content, gerichte digitale advertenties en een consumenten pr-campagne. Generation Farms, Onions 52 en Peri & Sons Farms zijn de leveranciers van de Sunions uien. 

 

Voor meer informatie:
Adam Brady
Tel: +1 (912) 541-7726
adam@goldensunmarketing.com
www.iheartsunions.com

Publicatiedatum: