Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Condensdrogen uienbewaring

Bij de bewaring van uien wordt steeds vaker condensdroging toegepast. De voordelen hiervan zijn namelijk groot. De productkwaliteit verbetert doordat het mogelijk is om continu, energiezuinig en weersonafhankelijk te kunnen drogen. Condensdroging is met name interessant als er al een koelinstallatie aanwezig is of als er sprake is van nieuwbouw.

Zo werkt condensdrogen
De absolute droogcapaciteit met kachels en buitenlucht in veelal hoger dan met condensdroging. Het grote voordeel van een condensdrooginstallatie is echter dat er continu met behulp van de koeling wordt gedroogd. Koude droge lucht uit het koelgedeelte gaat naar een verwarmingsblok (bypass condensor) en wordt daar opgewarmd. De opgewarmde droge lucht gaat vervolgens door het product in bewaring heen. De uien geven vocht af aan de droge lucht en worden tevens op temperatuur gehouden. De lucht in de ruimte gaat terug naar de koeler en wordt daar weer ingedroogd. Koelen en drogen vindt dus plaats onafhankelijk van de buitenlucht. Condensdrogen kan op verschillende manieren worden toegepast waarbij luchtkoeler en verwarmingsblok op wisselende plaatsen kunnen worden ingebouwd afhankelijk van het gekozen ventilatiesysteem.

''Nieuw en onderscheidend''
"Tolsma-Grisnich biedt een uniek systeem dat resulteert in de meest efficiƫnte droging. In dit systeem moet alle lucht door de luchtkoeler, hierdoor wordt er optimaal gebruik wordt gemaakt van de lucht in de bewaring. Het is een uitgebreid systeem waarbij ook gebruik gemaakt kan worden van buitenlucht om met het verwarmingsblok intern op te verwarmen", aldus Tolsma-Grisnich.



Voor meer informatie:
Tolsma-Grisnich
Fabrieksweg 7
8304 AT Emmeloord
+31 (0)527 63 64 65
info@tolsma.com  
www.tolsmagrisnich.com    

Publicatiedatum: