Uienprijzen schieten omhoog, ongewijzigde prijzen op de wortelmarkt

Oostenrijkse uien- en wortelmarkt week 51

De positieve prijsontwikkeling op de Oostenrijkse uienmarkt heeft zich deze week weer voortgezet, meldt Landwirtschaftskammer Österreich. Vlak voor de kerstdagen zijn de omzetten in de Oostenrijkse retail duidelijk aangetrokken. Ook op de exportmarkten blijft de vraag ongebroken groot bij stabiele tot vastere prijzen. Vanuit de aanbodkant blijven de beschikbare hoeveelheden daarentegen beperkt.

Aan de ene kant is de verkoop bij veel telers reeds vergevorderd. Aan de andere kant wordt er bij de verkoop van de ene of andere partij soms nog wat afgewacht. De telersprijzen konden afgelopen week nogmaals worden verhoogd. Voor uien, gepoetst en gesorteerd in een kistje, werd afhankelijk van grootte en kwaliteit meestal tussen de 36 en 40 euro per 100 kg betaald.

Stabiele wortelmarkt
De wortelmarkt in Niederösterreich is stabiel. Met de afzetcijfers op de binnenlandse markt is men valk voor de kerstdagen ronduit tevreden. Lopende acties in de retail stimuleren de verkoop nog eens extra. Verder kon er in kleinere omvang ook geëxporteerd worden. Wat betreft de prijzen waren er geen veranderingen ten opzichte van de voorgaande week. In januari valt er gezien het beperkte aanbod op aantrekkende prijzen te rekenen.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.