Omzet CZAV groeide in boekjaar 2017-2018 met 11%

De omzet van de zuidwestelijke coöperatie CZAV over het boekjaar 2017–2018 is door overnames en autonome groei met 11% gestegen naar 429 miljoen euro. In alle productgroepen was er een substantiële groei in omzet en marktaandeel. Alhoewel de langdurige droogte een flinke impact had op de bedrijfsvoering bij CZAV, én ook zeker bij haar leden, zijn de resultaten op de kernactiviteiten vergelijkbaar met vorig boekjaar. Hierdoor kon er 1,3 miljoen euro in de vorm van nabetalingen worden uitgekeerd. CZAV sluit het boekjaar af met een winst van ruim 2,5 miljoen euro. Dat is boven de begroting, maar lager dan in het vorige boekjaar. 

Afgelopen boekjaar is door CZAV flink geïnvesteerd in de uitbreiding van kern- en nevenactiviteiten. Zo werd de bezorgservice verder uitgebreid en werden de eerste voorbereidingen getroffen om de vestiging in Dinteloord uit te breiden en te moderniseren als distributiecentrum. In 2019 zal ook de vestiging in Axel worden uitgebreid met graanopslag.

Hoewel het groeiseizoen van start ging met overvloedige regenval, zal 2018 gekenmerkt worden door de extreem droge en warme zomer. Dit had zijn effect op de opbrengsten en gaf uitlopende resultaten bij telers en de coöperatie. Daardoor werd de teeltadvisering een uitdaging.

Door overnames en participaties heeft CZAV een steeds verder sluitend teeltkennis- en distributienetwerk in Nederland en Vlaanderen. De kennisorganisaties CropSolutions in Nederland en Demeterra in België zijn inmiddels ontwikkeld tot allround spelers. Met ruim 150 teeltadviseurs en specialisten staan de organisaties dicht bij de telers en is CZAV nauw betrokken bij de ketens met verwerker, retailer en consument.

Bron: CZAV


Publicatiedatum:


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© UienNieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven