Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Verschil in uitkering weersverzekering tussen vrije telers en contracttelers

Vanuit de praktijk zijn er diverse signalen dat bij de bepaling van de schade na de aanhoudende droogte van dit jaar ook de prijsafspraken van het verzekerde product worden meegenomen. Het komt daardoor voor dat telers met vrije producten vanwege de hoge prijzen geen schade krijgen uitgekeerd en contracttelers met dezelfde materiële schade juist wel. Een delegatie van de LTO vakgroep Akkerbouw heeft daarover een gesprek gevoerd met verzekeraar Agriver. 

Bij weersverzekeringen wordt een vooraf aangegeven bedrag per hectare verzekerd. De verzekeraar berekent vervolgens op basis van de vastgestelde schade of en zo ja welk schadebedrag wordt uitgekeerd. Uit de klachten die we binnen krijgen, blijkt dat de schade bij Agriver wordt gebaseerd op de verwachte financiële opbrengst per hectare. Het komt daardoor voor dat telers met vrije producten vanwege de hoge prijzen geen schade krijgen uitgekeerd en contracttelers met dezelfde materiële schade juist wel. 

LTO heeft geen formele positie als het gaat om de relatie tussen verzekerden en de coöperatie Agriver. Afgesproken is daarom dat verzekerden met klachten zich dienen te vervoegen bij het bestuur van de verzekeraar. De LTO vakgroep Akkerbouw en Agriver hebben afgesproken over de afhandeling daarvan een vervolgoverleg te plannen.

Bron: LTO Nederland

Publicatiedatum: