Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Kleine Nederlandse uienoogst leidt tot grotere Chinese uienafzet

Veel Europese landen zijn afhankelijk van de uienteelt in Nederland om aan de eigen vraag te voldoen. Deze trend is steeds verder toegenomen in de afgelopen paar jaar. Vorig jaar is de opbrengst van de Nederlandse uiensector echter afgenomen als gevolg van de extreme weersomstandigheden. "Veel Europese landen hebben nu hun aandacht verlegd naar China, dat net als Nederland een grote leverancier van uien is," zegt Parson Zhu vam Qingdao A-Best International Trading.

"We exporteren voornamelijk uien naar Zuidoost-Aziƫ, het Midden-Oosten en Europese landen als het Verenigd Koninkrijk en Nederland. Ons volume van dit jaar is even groot als dat van vorig jaar. Er was alleen sprake van zeer kleine schommelingen. De grootste verandering is dat de vraag vanuit Europa groter is geworden dan vorig jaar. We exporteren onze uien voornamelijk naar Nederland en de exportprijs is onlangs significant toegenomen. We verwachten.dat deze trend in de nabije toekomst aan zal houden."

"De export van rode uien is niet zo groot als die van gele uien. De prijs zit op hetzelfde niveau als vorig jaar. Dit komt voornamelijk omdat Europese landen hun rode uien uit India halen. De prijzen voor rode uien in India zijn bijzonder laag."

"Qingdao A-Best heeft een GlobalGAP-certificaat en werkt voornamelijk met conventionele en biologische gember, uien, knoflook en wortelen. We hebben onze eigen pakstations voor verse groenten. We zetten onze producten voornamelijk af in het Verenigd Koninkrijk, Nederland, Frankrijk, Spanje en de VS. We willen graag onze markten in het buitenland uitbreiden. Daarom zijn we in februari aanwezig op Fruit Logistica in Berlijn. We zijn te vinden in hal 6.2 bij stand D-04c.

Contact: Parson Zhu
Bedrijf: Qingdao A-Best International Trading Co.,Ltd. 
Telefoon: +86 532 55662466 
E-mail: parson@qdabest.com 
Website: http://www.slnatural.com 

Publicatiedatum: