Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Algerije: geen cement, dus inwoners planten uien en aardappelen

De inwoners van Baghlia, een stad in de provincie Bourmerdès in het noorden van Algerije, hadden het originele idee om te protesteren tegen de autoriteiten die de straat in hun buurt nog steeds niet hadden gecementeerd. Ze ploegden de straat om en plantten er 200 meter aan uien, knoflook en aardappelen.


De foto's van deze actie zijn door diverse media opgepikt en op grote schaal op sociale media gedeeld.


Na vijf maanden wachten hadden de bewoners er genoeg van. De eigenaren van winkels met onderdelen voor de reparatie van auto’s voelden zich door de situatie benadeeld. “Door de modder kunnen mensen hier niet meer met hun auto komen. Hierdoor lopen de eigenaren inkomsten mis,” betreurt een lokale inwoner. Om de eindjes toch aan elkaar te kunnen knopen, besloten we de landbouw in te gaan.”


De burgemeester van de stad heeft uitgelegd dat de werkzaamheden op 18 december 2018 zijn begonnen, maar dat deze vanwege het slechte weer moesten worden onderbroken. Aangezien ze op 16 januari 2019 weer zijn hervat, is de boodschap van de inwoners echter wel goed overgekomen.


Bron: observers.france24.com

 

Publicatiedatum: