Vraag in Europa naar verse Chinese knoflooktenen neemt toe

Knoflooktenen worden verkregen na een aantal processen, zoals het snijden, pellen en wassen van knoflook. De tenen zijn kristalhelder en hebben geweldige kleur en smaak. De knoflooktenen zijn al jarenlang zowel binnen China als op de wereldmarkt in trek en hebben zodoende een toegevoegde waarde voor de knoflookverwerkingssector.

 

“In de afgelopen jaren zijn er wat veranderingen voor onze exportmarkt ontstaan, doordat de vraag op de wereldmarkt van structuur is veranderd. Een paar jaar geleden werden verse knoflooktenen voornamelijk geëxporteerd naar de VS en Canada. De vraag hiernaar is echter in rap tempo toegenomen in Europa. Europa geldt nu als de belangrijkste groeimarkt," zegt Kevin Cheng van Shandong Sinofarm Food Co.

  

“Onze verse knoflooktenen worden voornamelijk geëxporteerd naar Nederland, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en een aantal andere Europese landen. Hoewel de prijs wegens de verwerkingskosten hoger ligt dan bij verse knoflook, zijn knoflooktenen handiger in gebruik en van toegevoegde waarde. Ook is de concurrentie op de markt minder fel. Op dit moment leveren we verse knoflooktenen voor de Europese markt in zakken van 1 kg. Een doos bevat 10 zakken."Om ons marktaandeel te vergroten op de overzeese markten zullen we deelnemen in Berlijn Fruit Logistica in februari. We verwelkomen u tijdens de beurs bij onze stand C-13B in hal 5.2. 

Kevin Cheng
Shandong Sinofarm Food Co., Ltd.
Mobiel: +86 15275772069
Email: kevin.cheng@sinofarmfood.com 
Http://www.sinofarmfood.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.