Innovaties Sormac op Fruit Logistica

Nieuwe stansmachine voor groenten en fruit met zeer precieze snit

Sormac, fabrikant van groenteverwerkingsmachines, neemt al jarenlang deel aan de Fruit Logistica in Berlijn. De demonstraties van de machines trekken steevast een breed publiek.

Volgens Roy Lemmen, Commercieel Directeur bij Sormac, worden de semiautomatische stansmachine F-2000 en de FS-3600 de verrassende publiekstrekkers. De F-2000 is het kleine broertje van de vorig jaar geïntroduceerde, en erg positief ontvangen, FS-3600/Multicut. Beide machines kunnen een zeer breed assortiment aan groenten en fruit in wedges, (halve) schijven of sticks snijden met een zeer precieze, mooie en repeteerbare snit. Interessant voor iedereen die groenten of fruit verwerkt.

Met de F-2000 speelt Sormac in op de vraag vanuit de markt. De veelzijdige machine is erg eenvoudig te gebruiken: de operator plaatst twee producten in de houders en drukt daarna met beide handen de startknoppen aan de zijkant van de machine in. Vervolgens snijdt de machine de producten in de gewenste vorm. Na het snijden komt het product op een optionele transportband. De eenvoudig te bedienen semiautomatische wedge- en schijvensnijder F-2000 is geschikt voor 1.200 stuks groente en fruit per uur. Hij is onderhoudsvriendelijk, makkelijk toegankelijk en eenvoudig te reinigen. Doordat hij allerlei groente en fruit kan verwerken, is hij zeer interessant voor alle omgevingen waar men groente of fruit snijdt.

Het ontwerp en de uitvoering van deze nieuwe machine voldoen aan de kwaliteitsnormen die bestaande klanten gewend zijn van Sormac. “Sormac streeft bij al onze machines naar perfectie in ontwerp, constructie en functionaliteit. Zo kunnen klanten erop vertrouwen dat zij het perfecte eindproduct afleveren. Het beste eindresultaat, dat is onze maatstaf”, zegt Roy Lemmen.

De semiautomatische wedge- en schijvensnijder F-2000 is niet de enige innovatie die Sormac op de Fruit Logistica presenteert. Nieuw zijn ook de RB-80, een weegband die het mogelijk maakt producten te mixen volgens een geprogrammeerd recept, en de MS-30, een drie meter lange messenschiller voor aardappelen en ronde knolgewassen, die voor het eerst aan het publiek wordt getoond. Deze schilmachine combineert een hoge schilcapaciteit tot wel 7.000 kg/uur met een optimaal schilresultaat. Roy Lemmen: “Er zijn meer aanbieders van messenschillers, maar onze trommel geeft het beste schilresultaat. Gebruikers van onze machines weten het: details maken het verschil!”

Sormac presenteert deze en andere innovaties tijdens de FRUIT LOGISTICA in Berlijn van 6 tot en met 8 februari in hal 3.1 op stand D-10.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.