Rutger Keurhorst:

"Feniks Eqraft herrijst"

Afgelopen weken is er achter de schermen hard gewerkt om de doorstart van het in januari failliet verklaarde Eqraft te realiseren. Terwijl onder toeziend oog van de curator diverse eigendomsvoorbehouden werden afgewikkeld worden tegelijkertijd de eerste stappen gezet van een nieuwe ERP implementatie.


De doelstelling is duidelijk: vasthouden aan kwaliteit en service, maar verder professionaliseren op betrouwbaarheid en standaardisatie. Als eerste komt in de loop van de week het service-apparaat weer in de lucht en kunnen weer onderdelen worden geleverd voor storingen en onderhoud. Pieter Kaat: ‘Ook in service willen we een aantal stappen vooruit maken door volledig digitale afhandeling, bonnen schrijven wordt verleden tijd en we borgen dat we de juiste onderdelen verzenden’.
Met MSP zijn duidelijke afspraken gemaakt om het inmiddels meest besproken project in de uiensector af te maken. Er wordt een gezamenlijke project B.V. opgestart waarin MSP directie voert en Eqraft het project afrond. Nico Bredenhoff, projectleider van het eerste uur is opgelucht; ‘Een project als dit MOET gewoon af, er ligt zoveel passie en voorbereiding in en we willen de wereld graag laten zien wat we kunnen ondanks deze tegenslag en enkele maanden terugval. Het complete projectteam staat als een man achter het project, vanaf volgende week willen we de draad weer oppakken.’

Ook Marcel Kampes, nieuw algemeen directeur is tevreden: ‘Het is ongelooflijk welke krachten er afgelopen weken zijn losgekomen. Heel de sector kijkt over onze schouder mee, maar de doelstelling een volledig onafhankelijk Eqraft door te starten is gelukt.’ We zijn blij met de huidige constructie waarin Eqraft op haar eigen benen kan staan en belangenverstrengelingen binnen de sector worden voorkomen.


Opgelucht is ook Rutger Keurhorst: ‘We maken nu een pas op de plaats als organisatie, maar het wordt op termijn alleen maar beter. Er moet een degelijk fundament liggen onder onze ambities en visie. Door deze time-out ontstaat er de mogelijkheid dit te realiseren. Er staat een gemotiveerd team, met een passie voor unieke producten. Dat de sector zo is opgestaan bewijst nog maar eens welke potentie er aanwezig is!’. Het optisch sorteren zal zich de komende jaren gaan bewijzen en daar moet dit nieuwe Eqraft klaar voor zijn.


Komend jaar staat in het teken van verbetering en vernieuwing. Een aantal key-producten, waaronder de wereldwijd bekende Baxmatic, worden verder gestandaardiseerd en verbeterd. Daarnaast worden de ontwikkelingen rondom de sorteermachine en Eqontrol, die in het MSP Factory of the Future project een onmisbare rol spelen, afgerond.


Op de Fruit Logistica in Berlijn is de stand van Eqraft dit jaar wegens de afwikkeling van het faillissement niet aanwezig, maar uiteraard lopen ze  rond en zijn ze op of om de stand van onze OTA-partners Symach, Deprez en Modesta te vinden in Hal 9 / E-05.


www.eqraft.com

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.