Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Italië: nog maximaal één maand uienvoorraad

De prijzen van de uien zijn erg goed en de verwachting is dat de uien nog maximaal een maand in bewaring liggen. Dit is te danken aan de import die de het gebrek aan Italiaanse bollen compenseert. Dat is de mening van teler en handelaar Giampiero Valdinoci van Futuragi (Cesena).

Giampiero Valdinoci tijdens Fruit Logistica

"Elk jaar zaaien we 40 hectare met uien en dit jaar hebben we een goede oogst gehad. De prijzen waren al meteen vrij goed en kenden een stijgende lijn. Dit heeft vooral te maken met het gebrek aan product in Noord-Europa zoals in Nederland en Duitsland", zegt Valdinoci.

Op Italiaans niveau was de oogst ongeveer vergelijkbaar met die van andere jaren en veel telers hadden hier voordeel van. "De prijzen zijn goed, met 25 cent per kilo voor de gele uien en 30 cent voor de rode. Ik heb het dan over uien van een uitstekende maat en kwaliteit", zegt Valdinoci.

Momenteel kan Italië de vraag niet aan en daarom worden er uien geïmporteerd uit Frankrijk en Oostenrijk. Valdinoci legt uit dat de prijzen van uien in Big Bags kunnen oplopen tot 60 cent per kilo. "Ik heb nog steeds, zij het in mindere mate, binnenlandse uien beschikbaar en de grote maten hebben een prijs van 50 cent."

Valdinoci denkt niet dat er volgend seizoen grote verschillen zullen zijn. "Ik heb met een aantal zaadbedrijven gepraat en tot nu toe zijn er geen noemenswaardige verhogen geregistreerd voor de aanvraag van zaden. Dit kan natuurlijk nog komen. Ik zal mijn 40 hectare in ieder geval behouden."

Contact:
Futuragri
Via San Giorgio 1495
47522 Cesena (FC)
Tel.: (+39) 0547.1880527
Email: futuragri@alice.it

Publicatiedatum: