Marktbericht Oostenrijk wk 08/19

Aardappelvoorraad slinkt snel, stabiele marktsituatie op de uienmarkt

De afzet van Oostenrijkse aardappelen gaat snel. Zelden werd er zo vroeg in het jaar nagedacht over het einde van de afzet van producten van de oogst uit het jaar ervoor. De afgelopen weken werd de datum waarom de opslag leeg is steeds meer naar voren geschoven. De eerste handelaren waren deze week al klaar met hun afzet. Voor de meeste handelaren zal dit eind maart zijn. De belangrijkste reden voor de snelle afname van de voorraden ligt in de hoge kwaliteit gerelateerde sortering. 

Rustige afzet
Afzet in de voedingsretail stijgt gestaag naar een niveau dat voor het seizoen normaal is. Teeltprijzen waren de laatste weken over het algemeen onveranderd. In Neder-Oostenrijk worden aardappelen afgezet voor € 25/100 kg. Voor draadwormvrije, kleine verpakkingen eersteklas met AMA kwaliteit ligt de prijs op € 30/ 100 kg. In Boven-Oostenrijk stegen de prijzen naar € 29/100 kg. 

Stabiele situatie op de uienmarkt
De Oostenrijkse uienmarkt blijft stabiel. De beschikbare voorraden nemen nu relatief snel af. Veel telers zijn al klaar met het afzetten van hun uienoogst. Wat de afzet betreft, is er voor zowel de binnenlandse retail als de export een stabiele markt. Na de prijsstijging van de afgelopen weken zijn de teeltprijzen gestabiliseerd op het niveau van eerder. Voor uien, schoon en gesorteerd in een doos, afhankelijk van kwaliteit en formaat, wordt tussen de € 48 en € 52/ 100 kg betaald. 

Wortelmarkt in balans
De wortelmarkt in Neder-Oostenrijk was midden februari redelijk in balans. Op de binnenlandse markt worden wortelen op onveranderde niveaus verhandeld. Ook met de export gaat het hetzelfde. De interesse vanuit het buitenland neemt langzaamaan toe. De teeltprijzen bleven de afgelopen weken hetzelfde. 

Bron: LKÖ

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.