Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Het eten van allium groenten verlaagt risico op darmkanker

Een Chinees onderzoek heeft uitgewezen dat het eten van allium  (geurkenmerk) groenten, zoals ui, knoflook en prei, de kans op darmkanker waarschijnlijk verkleint.

Voor het onderzoek, Asia Pacific Journal of Clinical Oncology, werden 833 patiĆ«nten met darmkanker vergeleken met 833 gezonde mensen van dezelfde leeftijd en geslacht. De personen werden vervolgens ondervraagd over hun voedingspatroon. Volwassenen die grote hoeveelheden allium groenten aten, bleken een 79% lagere kans op het krijgen van darmkanker te hebben dan volwassenen die dit niet deden. 

"Onze studie laat een opvallende trend zien namelijk dat hoe hoger de consumptie van allium groenten is, hoe groter de bescherming," licht onderzoeker Zhi Li van de China Medical University toe. "De huidige bevindingen geven inzicht in manieren om darmkanker te voorkomen door aanpassing van de levensstijl en het is dan ook zeker de moeite waard om hier verder onderzoek naar te doen."

Bron: news-medical.net

Publicatiedatum: