Een Chinees onderzoek heeft uitgewezen dat het eten van allium (geurkenmerk) groenten, zoals ui, knoflook en prei, de kans op darmkanker waarschijnlijk verkleint.
Voor het onderzoek, Asia Pacific Journal of Clinical Oncology, werden 833 patiƫnten met darmkanker vergeleken met 833 gezonde mensen van dezelfde leeftijd en geslacht. De personen werden vervolgens ondervraagd over hun voedingspatroon. Volwassenen die grote hoeveelheden allium groenten aten, bleken een 79% lagere kans op het krijgen van darmkanker te hebben dan volwassenen die dit niet deden.
"Onze studie laat een opvallende trend zien namelijk dat hoe hoger de consumptie van allium groenten is, hoe groter de bescherming," licht onderzoeker Zhi Li van de China Medical University toe. "De huidige bevindingen geven inzicht in manieren om darmkanker te voorkomen door aanpassing van de levensstijl en het is dan ook zeker de moeite waard om hier verder onderzoek naar te doen."
Bron: news-medical.net