Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Stengelaaltjes aantasting in uien

In vermoeide bodem maar ook voormalig grasland kunnen aaltjes (nematoden) een groot probleem veroorzaken. De wortels worden aangetast en de groei wordt daardoor ernstig belemmerd. Chemische middelen zijn duur, belasten het milieu en mogen op termijn niet meer worden toegepast. Producten zoals Mocap en Vydate worden volgend jaar uit de handel genomen.

Micosat heeft hier een biologisch alternatief voor: Micosat LEN. Dit is in poeder (wateroplosbaar) en in granulaat verkrijgbaar.

Micosat LEN werk je voor het planten of zaaien in de grond. Dit werkt door het volvelds te spuiten of granulaat te strooien. Dezelfde of volgende dag kan er dan geplant of gezaaid worden. Micosat LEN bestaat uit mycorrhizae, bacteriën en trichoderma die het hele seizoen in de bodem actief blijven en zorgt tevens voor een verrijking van het bodemleven. De eerste leveringen voor de ui teelt zijn al gedaan en we kijken ernaar uit om ook dit jaar weer mooie resultaten te zien.

Afhankelijk van de aaltjes druk is de dosering 4 – 15 kilo per hectare. Micosat LEN is door SKAL goedgekeurd.

Voor meer informatie:
Micosat Nederland
Energieweg 1c
2421LM Nieuwkoop
06-57824702 
info@micosat.nl  
www.micosat.nl 

 

Publicatiedatum: