Britse super doet proef met plasticvrije AGF-afdeling

Vroeger waren er in iedere stad groentenzaken te vinden. De Britse retailer Iceland gaat terug in de tijd met een nieuw assortiment losse groenten en fruit die zelfs nog voordeliger zijn dan de verpakte varianten.

De retailer is in een filiaal in Liverpool gestart met een plasticvrije groenten- en fruitafdeling, waar 35 verschillende soorten AGF los verkocht worden. Er worden ook 27 producten in alternatieve, plasticvrije verpakkingen aangeboden, zoals papieren zakken, kringloop punnets en katoenen en cellulose netten. Selderij en lente-ui worden gebundeld met een elastiekje verkocht en mandarijnen en uien in netten.

Iceland, dat meer dan 900 winkels in het Verenigd Koninkrijk heeft, laat weten dat het tegen 2023 af wil van plastic verpakkingen voor haar huismerkproducten. Vorig jaar stopte de retailer al met plastic verpakkingen voor bananen en citroenen.

“Jaarlijks belandt er zo'n 12 miljoen ton plastic in onze oceanen en de retailsector kan niet langer haar ogen sluiten voor het feit dat de wereld overspoeld dreigt te raken met plastic," aldus Iceland-directeur Richard Walker. "We hebben allemaal de taak om dit probleem aan te pakken en Iceland zoekt voortdurend naar manieren om haar eigen plastic voetafdruk te verkleinen."

Bron: huffingtonpost.co.uk


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© UienNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven