Knoflookprijzen stijgen in China

De exportprijzen voor Chinese knoflook zijn na het Chinese lentefestival (rond 5 februari) gaan stijgen. De prijstoename is nu relatief klein, maar was in het begin van maart enorm. De prijs voor knoflook van relatief goede kwaliteit nam ten opzichte van de markt van voor het lentefestival toe met 1,8 yuan (€0,24). "Zelfs de prijzen voor knoflook van matige kwaliteit lieten een significante toename zien," zegt Wang Junjie van Henan Jun's Safe Food Co Ltd.

"Ik denk dat er drie redenen zijn voor de stijgende knoflookprijzen van maart. Ten eerste was de algehele kwaliteit van de knoflook in 2018 relatief laag. Dit betekent dat er alleen een klein aanbod aan knoflook van topkwaliteit voor handen was. Ten tweede zijn de prijzen door speculatie op de knoflookmarkt omhoog gedreven. Met name in de afgelopen week nam de prijs elke dag weer verder toe. Ten derde is het areaal voor de knoflookteelt in 2019 kleiner dan in 2018. Mensen in de knoflooksector verwachten daarom dat de prijzen relatief hoog zullen blijven in 2019."

"De volgende knoflookoogst in China begint ergens tussen het midden en het eind van mei. De vroege knoflook van Henan komt als eerste op de markt. Het grootste deel van de verse knoflook is rond 15 juni voor handen. Buitenlandse importeurs zijn waarschijnlijk voorzichtig en zullen alleen uien inslaan in overeenstemming met de vraag. Als de prijzen omhoog gaan, zal het volume dat wordt geëxporteerd waarschijnlijk dalen."

"Op dit moment leveren we knoflook uit Jinxiang voornamelijk aan Europese markten. In april gaan we vanuit Yunnan beginnen met het leveren van rode uien, gele uien, gember in bewaring en geluchtdroogde gember."

Contact: Wang Junjie
Bedrijf: Henan Jun's Safe Food Co., Ltd.
E-mail: junzhian2019@163.com 
Whatsapp: +86 132 1329 3300 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.