Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Italië: duizenden hectare meer uien

In Midden- en Noord-Italië zijn er dit jaar duizenden hectare meer uien dan voorgaande jaren. Een manager van een zaadbedrijf: "De hoge prijzen van de afgelopen maanden zijn een illusie voor de telers, die hopen dat de prijzen ook volgend seizoen hoog zullen zijn. Wij denken dat er duizend extra hectare met uien zijn gezien het zaad dat bij ons werd afgenomen. We hopen dat alles goed gaat."

Om te zorgen dat alles goed gaat, zou er een situatie zoals die van dit jaar nodig zijn, dat wil zeggen weinig aanbod in Noord-Europa, anders is er het risico van prijzen van €0,08 per kilo, zoals in 2017.

"Er is veel vraag naar gele uien, misschien omdat deze dit jaar veel werden afgezet, wat heeft geleid tot hogere winsten. Deze uien zijn ook in het buitenland in trek. Toch is het de markt die uiteindelijk zal beslissen of het vergroten van het areaal verstandig is geweest of niet", zegt de manager.

Aan de andere kant hebben telers weinig alternatieven. Uien vereisen investeringen die ongeveer €2000,- per hectare bedragen en de opbrengsten zijn over het algemeen bevredigend.


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© UienNieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven