"We richten ons op Nederland voor de export van onze Egyptische uien"

Het tekort aan uien in Europa biedt andere regio's kansen om deze gaten aan te vullen. Een Egyptische uienexporteur hoopt te kunnen profiteren van de krapte op de markt door zijn uien in Nederland aan te bieden. De tekorten in Europa zouden dit seizoen weleens zeer lucratief kunnen maken.

Als gevolg van de extreem warme zomer van vorig jaar kampt Europa met een tekort aan uien. Voor het Egyptische exportbedrijf Nile Green betekent deze schaarste een zeldzame kans om haar activiteiten in Europa uit te breiden. Mohamed Shehata, manager Europa bij Nile Green, denkt dat het een goed seizoen zal worden: "Ik verwacht dat de vraag naar uien dit seizoen erg sterk zal zijn vanwege het tekort op de Europese markt. De hete zomer heeft tot een lagere productie geleid en als gevolg hiervan zijn de prijzen op lokale markten  gestegen."

Volgens Shehata is Nederland de belangrijkste markt voor Nile Green: "We richten ons voornamelijk op Nederland omdat dit land de grootste leverancier aan Scandinavische en overige Europese markten is. Het is echter belangrijk dat we geen last van tunnelvisie krijgen en daarom kijken we ook naar de mogelijkheden in het Verenigd Koninkrijk en Duitsland. Nederland is voor ons zo belangrijk omdat het normaal met Nederlandse en Europese uien werkt. Het feit dat het nu openstaat voor de import van uien uit Egypte zou ons weleens nieuwe klanten op kunnen leveren."

Nile Green is echter nog niet helemaal tevreden omdat het nog altijd probeert om andere markten te bereiken," vervolgt Shehata: "We hebben de laatste tijd aan ons netwerk in België en Nederland gewerkt ter voorbereiding op de komende seizoenen. Hierna willen we de markt in Scandinavische landen verkennen, evenals die in Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Ook Oost-Europa is een potentiële markt voor ons. We zijn van plan om deze nieuwe markten te bereiken door middel van netwerken, het verzamelen van gegevens en door in contact te komen met klanten om samen de zakelijke mogelijkheden te bekijken."

Als het weer een beetje meewerkt, dan verwacht Nile Green dit seizoen een grotere oogst: "We telen onze uien op zo'n 121 hectare in het noorden van Egypte. De verwachting is dat we 9.000 ton uien voor de export beschikbaar zullen hebben. Met gunstige weersomstandigheden zou dit aantal ongeveer 5% tot 6% hoger kunnen liggen. We zijn daarnaast van plan om ons areaal te vergroten," vertelt Shehata. "We hebben echter nog meer doelstellingen. We hopen een solide netwerk op te bouwen en nieuwe partners te vinden in Nederland. Het zo goed zijn om ons gehele Europese netwerk te versterken. Daarnaast  beginnen we met het telen van aardbeien. We verwachten een opbrengst van 1.000 ton verse premium aardbeien en 2.100 ton diepgevroren aardbeien. Onze aardbeien worden geteeld op een areaal van 101 hectare."

 

Voor meer informatie:
Mohamed Shehata
Nile Green
Tel: +31 6 1133 9115
Email: Mohamed@nile-green.com  
www.nile-green.com 


Publicatiedatum:
©


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© UienNieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven