Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Zaaiuien van de jaarlijkse rassenlijst beoordeeld

"Over het algemeen een goede kwaliteit maar grote rassenverschillen"

Tholen - Vanmorgen werden bij JWK Onions in Kruiningen de rassen voor de jaarlijkse zaaiuienrassenlijst beoordeeld. Dit jaar werden er 25 rassen beoordeeld vanaf de locatie Colijnsplaat.De rassen uit Dronten voor deze lijst staan nog bij Goud Biervliet in de bewaring.

In vier groepjes van twee werden de rassen voor de lange bewaring 'blind' volgens protocol beoordeeld op de belangrijkste kwaliteitseigenschappen, zoals hardheid, huidvastheid, vorm, uniformiteit en kleur.

Dit jaar was het protocol aangepast en worden de inwendige gebreken alleen beoordeeld door de organisator en niet door de de beoordelingsgroep.

"De algehele conclusie was dat er toch nog sprake was van een goede kwaliteit van de uien", constateert Luc Remijn van het organiserende Delphy.

"Zo hadden de uien over het algemeen een prachtige kleur. Wel was het verschil tussen de rassen groot, zo hadden bepaalde rassen last van bacterien en was er veel verschil in huidvastheid. Aan sommige rassen zag je bijna niets, andere waren bijna kaal. Wat toch wel opvallend is omdat het nog relatief vroeg is.

Foto's: Daan Sturm


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© UienNieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven