Marcus Pechtl, Gemüsebau Pechtl Tirol:

"Veel vraag naar oude, regionaal geteelde slasoorten"

De laatste jaren zien we weer veel meer speciale gewassen en vergeten groentenrassen. Als een gevolg van de vraag naar deze vaak kleurrijke producten gaan steeds meer telers deze planten telen. Zo ook Marcus Pechtl die al vele jaren een groententeeltbedrijf in Tirol heeft. 


Volgens Marc Pechtl zijn oude slasoorten populair

In 2017 en 2018 werden de eerste plantjes geplant. Deze zomer zal voor het eerst in Tirol geoogst worden. Het areaal is ongeveer een ha, maar er zijn plannen om dit uit te breiden. "Momenteel zijn de meeste van onze klanten in de privé sector te vinden en onder de regionale gastronomie. We zijn op zoek naar detaillisten die gemengde partijen willen afnemen."

Voorliefde voor groenten
Pechtl groeide op met een voorliefde voor verse voeding. En zijn kennis bracht hij over op de lokale landbouw in Oostenrijk. "Ik heb een modern irrigatiesysteem opgezet die voor de teelt van speciaal gewas nodig is. En ik werd gesteund door de burgemeester, Rudolf Köll."


Rode Desiree aardappelen

Oude aardappelen (Zieglinde, rode Desiree), Sugar Loaf, en verschillende soorten kool worden in de Imst Vallei geteeld. Boerenkool is ook een onderdeel van het uitgebreide assortiment. "De behoefte aan boerenkool groeit, vooral omdat er hier immigranten uit Nederland en Noord-Duitsland zijn. We hebben ook maïs."

Oogstplanning
Door de rust, die wederkeert na het winterseizoen en daarmee de wintersport, oogsten telers over het algemeen vrij laat. "We doen de sla in augustus. Daarna beginnen we met veldsla en rucola. In de herfst gaan we verder met spitskool. Als het nodig is, zetten we in de zomer een kleine voorraadruimte op."


Links: Groenten in Imst, Rechts: kleurrijke bloemkool

Kijken op social media
"De vraag naar oude soorten sla zoals rode sla is groot, maar ook die naar rode Chinese kool en groenlof. We zien dat in de antwoorden of de 'likes' op deze producten op Facebook."

"We zullen snel met een nieuwe webpagina beginnen. We leggen de nadruk op het regionale karakter van onze producten en we bieden in de toekomst ook voorgesneden producten aan. Ik stel me voor dat we over een paar jaar samenwerken met andere kleine telers die in speciale gewassen geïnteresseerd zijn."

Voor meer informatie:
Marc Pechtl
Gemüsebau Pechtl
+436649224090
geschaeft@sport-pechtl.at 
Facebook


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.