Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Chinezen willen met vroege uienoogst graantje meepakken op Europese markt

Het nieuwe uienseizoen van 2019 in China staat op het punt om in de meeste Chinese teeltgebieden van start te gaan. Volgens Wang Junjie van Henan Jun's Safe Foods zal de opbrengst van 2019 grotendeels overeenkomen met die van 2018. Ook zullen de maten van de uien min of meer hetzelfde zijn. Dit komt voornamelijk omdat de weersomstandigheden van dit jaar stabiel zijn geweest. "Er zijn geen extreme weersomstandigheden geweest, die invloed hebben gehad op de Chinese uiensector", zegt Wang Junjie.

"Het nieuwe uienseizoen zal grofweg tot en met juni duren. De uien voor export komen voornamelijk uit teeltgebieden in Ganzu en Yunnan, waarbij Yunnan voornamelijk gele uien levert. Het volume van de export is relatief klein. We leveren op dit moment geschilde uien, die in het afgelopen seizoen in Yunnan zijn geoogst. De huidige exportprijs van uien laat een stijgende trend zien, waar ook in de voorgaande maanden spraken van was. Als de nieuwe uienoogst in Europa op de markt komt, verwachten we dat de Chinese uienexport naar Europa af zal nemen."

"De belangrijkste uiensoorten die ons bedrijf exporteert zijn gepelde uien van meer dan 40 mm, uien tussen de 50 en 70 mm, maten tussen de 60 en 80 mm en maten van 70 tot 90 mm. Al deze maten worden geleverd in dozen van 20 kg. We leveren in overeenstemming met de klant ook op maat gemaakte dozen van 10 kg. We verpakken de uien met stikstof voordat deze naar Europa worden gestuurd."

Contact: Wang Junjie
Bedrijf: Henan Jun's Safe Foods Co., Ltd.
E-mail: junzhian2019@163.com 
Whatsapp: +86 132 1329 3300 

Publicatiedatum: