Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

China: Stijgende knoflookprijzen door slechte weersomstandigheden

De prijzen voor Chinese knoflook zijn op dit moment erg aan het schommelen. Veel partijen in de sector gingen ervan uit dat de prijzen na het Chinese lentefeest van 5 februari af zouden nemen. In plaats daarvan zijn tot verrassing van velen de prijzen echter toegenomen. Knoflookteler en -handelaar Liu Bingjie: "De prijzen zijn na het lentefeest minstens twee keer zo hoog in vergelijking met daarvoor. In sommige regio's zijn de prijzen zelfs drie keer zo hoog. Vorig jaar had knoflook een prijs van rond de 0,6 yuan (€0,08) per 0,5 kg. Die prijs is nu echter al toegenomen tot 2,6 yuan (€0,34). Er zijn verschillende redenen voor deze prijsschommelingen. Aan de ene kant is er dit jaar meer animo voor knoflook, waardoor de prijzen hoog blijven. Aan de andere kant is het knoflook van Yunnan en Henan in grote volumes op de markt verschenen, wat voor felle concurrentie heeft gezorgd."

Volgens Liu nemen de volumes af, terwijl de prijzen stijgen. "De opbrengst van China is dit jaar met 30% afgenomen. Het totale volume zou neer moeten komen op rond de 6 miljoen ton. De oogst zal doorlopen tot het midden van mei. De voornaamste reden voor de afgenomen opbrengst is de extreem lage prijs van bewaarknoflook in 2017. Handelaren met knoflook in bewaring leden zware verliezen. Men was toen erg voorzichtig met het inkopen van knoflook. Er werd vaak gewacht om te zien of de prijzen zouden verbeteren. Dit leidde er uiteindelijk toe dat knoflook niet meer rendabel was. Telers raakten hierdoor hun motivatie kwijt om areaal aan de teelt van knoflook toe te wijzen. Afgezien van het verminderde knoflookareaal waren ook de weersomstandigheden van dit jaar slecht voor de knoflookteelt. Dit zorgde voor een verdere vermindering van de opbrengst."

"We exporteren op dit moment knofloook, gesneden knoflook en knoflooktenen via Jinxiang in Shandong naar met name Indonesië en andere Zuid-Oost-Aziatische markten. We hopen dat we met onze producten ook andere buitenlandse markten aan kunnen boren. Ons knoflook komt tegemoet aan de eisen van verschillende landen, of dat nu de eisen zijn van de markt in het Midden-Oosten, in Zuid-Oost-Azië, Indonesië, Europa of Noord-Amerika. We hopen dat importeurs met interesse contact met ons opnemen over de mogelijkheden die we bieden."


Contact: Liu Bingjie
Telefoon (WeChat ID): +86 180 3774 6452 

Publicatiedatum: