Egyptische rederij Transmar breidt koelcontainervloot met 59% uit

Het transport van verse Egyptische groenten en fruit is een snelgroeiende markt. Eén rederij houdt zich hier al veertig jaar mee bezig en viert dit jaar haar jubileum. In de loop der jaren heeft het één ding geleerd en dat is dat men nooit genoeg koelcontainers kan hebben omdat er steeds meer Egyptische AGF over de wereld moet worden vervoerd. 

De rederij Transmar is gevestigd in Egypte en richt zich met name op de handel in de regio Rode Zee, Golf en Oost-Afrika. Ahmed Samy is salesmanager bij Transmar en heeft al meer dan 14 jaar ervaring in de sector. Volgens hem is het transport van verse AGF uit Egypte momenteel 'booming business': "We merken dat de populariteit van Egyptisch citrus groeit. Egyptisch citrus staat bekend om haar buitengewone smaak en is zowel geschikt om vers gegeten als verwerkt te worden tot sap. Over het geheel genomen groeit de citrusteelt in gelijk tempo met de vraag. We zien dat de vraag vanuit landen als Nederland, België en het Verenigd Koninkrijk toeneemt. Zo exporteerde Egypte in 2018 1,5 miljoen ton citrus."

Het is echter niet alleen citrus waarvan de aantallen toenemen, vervolgt Samy: "Neem bijvoorbeeld aardappelen, waarvan Egypte er zo'n 800.000 ton heeft geëxporteerd, of druiven, waarvan de export 120.000 ton bedroeg. Natuurlijk mogen we ook uien niet vergeten. Vorig jaar werden er 400.000 ton uien verladen en we bemerken een verandering in het seizoen van dit gewas. Als gevolg van de klimaatverandering is het nu mogelijk om vrijwel jaarrond uien te telen in Egypte. Uiteraard exporteert ons land ook aardbeien en granaatappelen. Zoals je ziet, heeft Egypte heel wat te bieden op het gebied van verse AGF. Transmar richt zicht hoofdzakelijk op citrus, aardappelen en uien omdat de bestemmingen van deze producten onderdeel van onze handelsroutes uitmaken."

Met grote internationale rederijen als concurrenten is Transmar zeer trots op het feit dat het gespecialiseerd is in een aantal Egyptische handelsroutes: "Uiteraard is de concurrentie groot in Egypte maar het is eigenlijk niet nodig om elkaar voor de voeten te lopen. In Egypte ontstaan er steeds meer mogelijkheden om AGF te vervoeren omdat vrijwel geen van de concurrenten in staat is om alle vracht te verwerken. Dit betekent dat ambitieuze bedrijven de ruimte hebben om te groeien. Dit brengt mij naar ons eigen bedrijf. Onlangs hebben wij onze koelcontainervloot met bijna 60% uitgebreid zodat we nog verder kunnen groeien."

De nieuwe koelcontainers zijn pas sinds eind februari in gebruik. Ze zijn dus gloednieuw. Samy is erg tevreden over de kwaliteit van de nieuwe koelcontainervloot. "De koelcontainers zijn uitgerust met de modernste technologie, dus wanneer we het het hebben over geavanceerd dan menen we dat ook echt." Zonder al te technisch te worden, legt Samy uit dat de nieuwe technologieën het mogelijk maken om de temperatuur in de container nauwkeurig te controleren. De containers zijn bedoeld voor klanten die in verse AGF handelen. Een andere pluspunt van de koelcontainers is dat ze geschikt zijn voor nieuwe en specifieke aanpassingen. 

Het uitbreiden van de vloot was één stap, het uitbreiden van ons bereik is een andere stap. Hoewel het niet de eerste prioriteit voor Transmar is, zou het bedrijf toch graag voet aan de grond krijgen op andere markten in de Golfregio, India en mogelijk ook in havens in West-Europa. Met ons veertigjarig jubileum voor de deur is het belangrijk om de missie van onze oprichter Moustafa El Awhal niet uit het oog te verliezen en dat betekent dat we ook de komende veertig jaar zullen doen wat we beloven!"

 

Voor meer informatie:
Ahmed Samy
Transmar
Email: A.Samy@transmar.com 
www.transmar.com


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© UienNieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven