Aanvragen invoercertificaten knoflook eerste deelperiode 2019

Van 1 tot en met 8 april 2019, uiterlijk om 13:00 uur, kan men invoercertificaten aanvragen voor verse of gekoelde knoflook met de GN code 0703 20 00. Bij invoer van dit product in de Europese Unie betaalt men een verlaagde invoerheffing van 9,6% ad-valorem.

Beschikbare hoeveelheden
Traditionele importeur: men mag evenveel aanvragen als uw referentiehoeveelheid. Dat is het gemiddelde van de door u ingevoerde hoeveelheid verse knoflook (GN 0703 20 00) in de laatste 3 kalenderjaren, voorafgaand aan de nieuwe contingentperiode.
Nieuwe importeur: men mag maximaal 10% aanvragen van de totale hoeveelheid van de per deelperiode en per oorsprong beschikbare hoeveelheid. Men vindt de hoeveelheden in de tabel onder Download.

LET OP: bij de vermelde hoeveelheid is nog geen rekening gehouden met de herverdeling van de contingenten na een eventuele no-deal Brexit.

Aanvragen
Voor deze inschrijving kan men alleen digitaal aanvragen. Men kan de aanvragen op werkdagen indienen tussen 1 en 8 april, uiterlijk om 13:00 uur via Direct regelen op de mijn.rvo.nl-pagina Knoflook invoeren.

Voor uw digitale aanvraag heeft u nodig:

  • eHerkenning niveau 2+
  • Tan-codes
  • Machtigingen voor collectieve aanvragen
  • Uw 9-cijferige relatienummer

Zekerheid
Tegelijkertijd met uw aanvraag stelt men een zekerheid van € 6 per 100 kg. Meer informatie daarover vindt men op de informatiepagina Zekerheid.

Toewijzing
De Europese Commissie (EC) publiceert de toewijzingen tussen 23 en 30 april op een openbare website. Selecteer eerst importquota, kies dan via de bladwijzers eerst de gewenste taal, daarna het jaar, de sector en vervolgens het gewenste contingent. De EC vermeldt hierin ook de hoeveelheid voor de volgende aanvraagperiode. Als er geen aanvragen zijn ingediend of als alle aanvragen volledig zijn toegewezen, publiceert RVO.nl geen toewijzingen.

Klik hier voor meer informatie.

Bron: RVO


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.