Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Oostenrijkse groothandel zet voorlopig nog in op lokale bewaaruien

"Nieuw-Zeelandse uien pas over vier tot zes weken voor het eerst beschikbaar"

De voorraden aan Oostenrijkse uien die nog in bewaring liggen worden momenteel gelijkmatig afgezet. De uien worden zowel in binnen- als in buitenland afgezet. De voor de binnenlandse markt beschikbare hoeveelheden worden echter kleiner. De binnenlandse prijzen trokken hierdoor dan ook aan. Desalniettemin laten de eerste importuien nog een tijdje op zich wachten, bevestigt een groothandelaar.


Grafiek: LKĂ–

"De eerste leveringen uit Nieuw-Zeeland verwachten we pas over vier tot zes weken. Momenteel is de voorraad uien in bewaring nog voldoende om aan de binnenlandse vraag te kunnen voldoen. Dat wil zeggen dat zowel de groot uitvallende uien voor de groothandel alsook de middelgrote uien voor de retail uit Oostenrijkse voorraad komen", meldt een woordvoerder van een groothandelsbedrijf uit Niederösterreich.

Positieve prijstendens
De huidige prijstendens op de binnenlandse markt is hoofdzakelijk positief volgens het actuele marktrapport van het Landbouwschap. Voor leveringscontracten zouden Oostenrijkse uien tot aan de nieuwe oogst beschikbaar kunnen zijn. Het vrij beschikbare aanbod zou weleens eerder op kunnen zijn. Voor uien, gepoetst en gesorteerd in een kistje, betaalde men in week 13 afhankelijk van kwaliteit en grootte meestal tussen de 50,- en 54,- euro per 100 kg.

Publicatiedatum: