Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Hoogland kiest voor TT+ precisielandbouw van Van Iperen

Sinds 1 januari 2019 stelt Van Iperen het TT+-concept voor precisielandbouw onder licentie beschikbaar voor haar handelspartners. Hoogland BV uit Leeuwarden is de derde partner, die recent het TT+-partnercontract getekend heeft en hiermee expliciet kiest voor TT+-precisielandbouw van Van Iperen.

Op dinsdag 26 maart tekende Camiel Hoogland het TT+-partnercontract namens Hoogland BV, een bedrijf dat actief is in zowel de akkerbouw- als de melkveehouderijsector in het noorden van het land. Camiel: “We zijn al een aantal jaar op zoek naar een geschikte partner voor precisielandbouw, omdat we de ambitie hebben om onze telers nóg beter te ondersteunen op dit gebied. Door de praktische uitwerking van het TT+-concept kunnen onze klanten er direct mee aan de slag en kan er binnen één teeltseizoen al resultaat behaald worden. Denk hierbij aan hogere opbrengsten door het beter benutten van de potentie van de percelen en besparing op de inzet van meststoffen of gewasbeschermingsmiddelen.” Inmiddels heeft Hoogland al een flinke groep klanten op de Friese en Groningse zeeklei, die dit jaar van het TT+-concept gebruik gaan maken.

Frans Verwer (business support manager), namens Van Iperen aanwezig tijdens de tekensessie: “TT+ verbindt op een laagdrempelige wijze de agronomie en techniek tot een praktisch instrument. We spelen hiermee in op een verantwoorde teelt, waardoor er minimale impact is op het milieu. Met het verwelkomen van Hoogland als nieuwe partner van ons TT+-concept krijgen we een completere dekking binnen Nederland.”

Over het TT+-concept
In augustus 2016 bracht Van Iperen als eerste in Nederland een totaalconcept voor precisielandbouw op de markt, het TT+-concept. Met TT+ haalt de teler maximaal rendement uit zijn perceel door aan de basis te zorgen dat de plant optimaal kan groeien. Dit levert gemiddeld 2 ton meeropbrengst per jaar met een betere kwaliteit. Op een manier die nauwelijks extra inspanning kost.

In juni 2018 werd de nieuwe online TT+-omgeving gelanceerd. Als onderdeel van het succesvolle precisielandbouwconcept TT+, ondersteunt de nieuwe omgeving de teler op geheel eigentijdse wijze in het maken van betere teeltbeslissingen. Alle data wordt overzichtelijk beschikbaar gesteld en de teler kan zelf eenvoudig taakkaarten maken. Daarbij wordt de teler geheel ontzorgd.

In december 2018 werd de nieuwe website gelanceerd. Met het ondertekenen van het TT+-partnercontract door Hoogland wordt een volgende belangrijke stap gezet in het breed in de markt zetten van TT+ en het voor iedereen toegankelijk maken van precisielandbouw. www.ttplus.nl 

Voor meer informatie:
Van Iperen
www.iperen.com 


 

Publicatiedatum: