Binnen 6 jaar bijna 60 procent arbeidsmigranten weer weg

Bijna 180 duizend banen vervuld door Polen

In 2017 werden ruim 838 duizend banen vervuld door buitenlandse werknemers. Werknemers van Poolse herkomst vormen hiervan de grootste groep. Zij bezetten bijna 180 duizend banen en behoren tot de laagst betaalden. Binnen zes jaar is bijna 60 procent van die extra handen ook weer uit Nederland vertrokken, meldt het CBS op basis van regulier onderzoek naar buitenlandse werknemers én op verzoek van vragen uit de media

Van die overgrote meerderheid Polen werkt het merendeel in tak die 'zakelijke dienstverlening' heet, oftewel uitzendbureaus. 

Uit ander onderzoek van het CBS blijkt verder dat van de arbeidsmigranten die in 2011 ingeschreven stonden (ruim 31 duizend) 59 procent eind 2016 Nederland weer had verlaten. Ongeveer 3 duizend arbeidsmigranten bleven korter dan een jaar in ons land: bijna 10 procent van de groep die in 2011 binnenkwam. In het tweede jaar verliet de grootste groep arbeidsmigranten Nederland. 

Bron: CBS


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.