Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
17-20 juni

Internationaal Congres Kringlooplandbouw dit jaar in Nederland

Consumenten verwachten meer voedsel van hogere kwaliteit en met minimale impact op het milieu. Het ISSPA is een tweejaarlijks symposium dat de laatste technieken op het gebied van bodem- en plantmanagement laat zien om aan deze vraag te kunnen voldoen. Het symposium vindt plaats van 17 tot 20 juni 2019 in Wageningen.

Het thema van het symposium is: ‘Using tools to optimize plant production and quality: exploring the system approach’. De ‘system approach’ staat voor kringlooplandbouw. Een belangrijk thema  in de Nederlandse agrarische sector en onderdeel van de visie van het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. Het symposium is een kans voor Nederlandse plant- en bodem experts om de nieuwste tools en ontwikkelingen op het gebied van kringlooplandbouw van over de hele wereld te zien. Arjan Reijneveld, Product Manager Bodem bij Eurofins Agro en medevoorzitter: “Het is ontzettend interessant om te zien dat heel veel issues internationaal spelen.”

Wetenschap met praktijk verbinden
Het verbinden van wetenschap met de praktijk staat centraal tijdens de ISSPA. Sprekers en experts uit binnen- en buitenland delen de nieuwste technieken en bevindingen.

Professor Ole Green uit Denemarken laat deelnemers  de nieuwste technieken zien om problemen met bodemstructuur in kaart te brengen.

Professor Bonnie J. Kaplan praat de deelnemers bij over de relatie tussen bodemvruchtbaarheid en voeding. Is het waar dat we tegenwoordig drie keer zoveel groenten en fruit eten om dezelfde hoeveelheid mineralen binnen te krijgen als in 1960? De Canadese emeritus professor legt uit hoe verlaagde mineralengehaltes in de bodem onze mentale gezondheid beïnvloeden.

Ook onderwerpen als: het fragmenteren van organische stof, maatregelen om het waterbergend vermogen van bodems te verhogen en zicht op kwaliteit van mest en compost, passeren de revue.

In Nederland
Eerdere edities van het tweejaarlijkse symposium vonden plaats in Hawaï en China. Dat het symposium nu in Nederland is, is een kans voor Nederlandse bodemexperts om hun kennis te delen en te leren van internationale inzichten. Het symposium vindt plaats in Hotel de Wageningse Berg van 17 tot 20 juni 2019.

Inschrijven voor het symposium kan op www.isspa2019.com 

 

Publicatiedatum: