Marktrapport Oostenrijk wk 17/2019:

'Pasen gaf aardappelafzet een boost en uienprijzen blijven stijgen'

Pasen gaf een nieuwe impuls aan de aardappelhandel in Neder-Oostenrijk. Hoewel de afzet van zowel oude als nieuwe aardappelen steeg, maakte de grotere beschikbaarheid de toegenomen hoeveelheid van de vroege producten veel meer merkbaar. Producten die van de oogst van 2018 over zijn, zijn nog nauwelijks verkrijgbaar. Tegen het einde van de week zullen meer handelaren handelen in Oostenrijkse producten. 
Het aanbod van importproducten binnen de voedingsretail zal blijven stijgen. Aardappelen uit Frankrijk worden moeilijker om aan te komen voor handelaren, omdat er in heel Europa vraag naar is. De prijzen van importaardappelen zijn al sterk gestegen. Voor de resterende hoeveelheden binnenlandse aardappelen blijven de prijzen onveranderd. In Neder-Oostenrijk worden aardappelen voor € 25 / 100 kg overgenomen. Voor wormvrije, kleine verpakbare eersteklas producten met AMA kwaliteit kan tot € 30 / 100 kg verkregen worden. 

Uienprijzen aangetrokken

De prijsstijging in Nederland zorgde ervoor dat ook in Neder-Oostenrijk de uienprijzen bleven stijgen. Het uienaanbod in Neder-Oostenrijk is al zwaar gedaald en alleen enkele leveranciers hebben producten. Vaak zijn deze producten al contractueel vastgelegd. Er zijn klanten voor Oostenrijkse uien in binnen- en buitenland, maar de export is beperkt om het binnenlandse aanbod veilig te stellen. Voor uien, schoon en gesorteerd in een doos liggen de prijzen, afhankelijk van kwaliteit en formaat, over het algemeen tussen de € 60 en € 64 / 100 kg. Wortelmarkt stabiel
De handel in wortelen blijft in Neder-Oostenrijk zelfs na Pasen. Contractueel overeengekomen hoeveelheden zullen beschikbaar zijn tot het nieuwe gewas er is. Wat de vrije producten betreft, raken de voorraden langzaam op. Het prijsniveau blijft stabiel en op een goed niveau. 

Bron: LKÖ


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.