Nieuwbouw Wilko Fruit nadert voltooiing

Tholen - Op ruim een kilometer van het huidige pand op het IABC-terrein in Breda verrijst momenteel de nieuwbouw van Wilko Fruit. Op 13 mei zal de verhuizing plaatsvinden naar het pand dat maar liefst drie keer zo groot is als het huidige pand. De nieuwbouw telt een totale oppervlakte van 8.500 m², inclusief een verdiepingsvloer van 1.000 m² voor fustopslag- en ompakactiviteiten. AGF.nl nam alvast een kijkje.


Wilko en Alejandro van der Zwaard

Alejandro van der Zwaard, zoon van eigenaar Wilko, heeft de bouw begeleid. "De laatste drie jaar zitten we op het IABC-terrein gewoon aan de top van onze capaciteit. We hebben wel hallen bijgehuurd, maar daardoor konden we niet meer efficiënt werken. Hier hebben we weer alle handel onder één dak. Ook willen we graag onze certificeringen naar een hoger niveau tillen, dat was in het oude pand niet meer mogelijk", aldus de vierde generatie fruithandelaar.

Het nieuwe pand telt een expeditievloer van 2.500 m² met een tiental laaddocks. De cash&carry afdeling beslaat 1.000 m², verdeeld over een warme en koude opslag. Daarnaast zijn de temperaturen in de diverse koelruimtes afzonderlijk in te regelen en zijn er bijvoorbeeld specifiek cellen voor druiven, tomaten en droogcellen ingericht.


Klik hier voor de fotoreportage

"De verbeteringen die we wensten naar aanleiding vanuit ons oude pand en het voormalige Zwaardfruit-pand hebben we allemaal verwerkt in dit gebouw. We zijn er trots op dat we dit kunnen realiseren met partners als aannemer Willy Naessens , installateur TES en Roma voor de koelcellen en deuren. Dat het pand naar verwachting een maand eerder wordt opgeleverd dan gepland, verdient een groot compliment", aldus Alejandro.

"We zullen de nieuwbouw hard nodig hebben voor het zomerfruitseizoen start. Jarenlange relaties gecombineerd met nieuwe markten zorgen voor een goed pakket aan producten. Het specialisme van ons bedrijf ligt in Europees steenfruit en voornamelijk in kersen. Door bijna 100 jaar ervaring behoort Wilko Fruit tot de top in Europa. Ook citrus, appelen, druiven, zachtfruit en kruiden behoren tot de kernactiviteiten", vertelt Alejandro, die al vanaf zijn 11e actief was in de loods, maar pas de laatste jaren volledig bij Wilko Fruit aan het werk is.

Op de vraag of het pand wel vol zal komen te staan, antwoordt Alejandro lachend: "Dan ken je mijn vader nog niet! Als de groei die we de afgelopen jaren gemaakt hebben zal doorzetten, is dat geen enkel probleem. De focus op retail heeft de laatste jaren een sprong gemaakt waardoor Wilko Fruit in staat is meer en meer retail direct aan te leveren, maar ook als een bepaalde actie niet loopt, hebben we een goede back-up in de specialisten en groothandelaren die we voorzien. Onze strategie is dat we een brede klantenkring hebben. Deze mix van afzetmarkten zorgt voor een hoge omzetsnelheid."

Klik hier voor de fotoreportage

Voor meer informatie:
Wilko van der Zwaard
Wilkofruit b.v
IABC 5212
4814 RA Breda
Tel: +31 76 5244460
wilko@wilkofruit.com
www.wilkofruit.com


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© UienNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven