Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Export uien fors lager

De export van Nederlandse uien lag de eerste twaalf weken van dit jaar structureel lager in vergelijking met dezelfde periode in 2018 en 2017. Dat blijkt uit cijfers van het GroentenFruit Huis.

De organisatie becijfert de daling van de uitvoer over het lopende exportseizoen tot en met maart 2019 op een kwart ten opzichte van seizoen 2017/2018. De export naar Duitsland, Israël en Italië nam toe, veel minder uien werden uitgevoerd naar Senegal, Mauritanië en Mali.

In de eerste twaalf  weken van dit jaar is 110.000 ton minder geëxporteerd dan in dezelfde periode van 2018. Het voorlopige seizoentotaal 2018/2019 komt op ruim 700.000 ton. Hoge prijzen en de fors geslonken voorraden van de toch al matige uienoogst zijn de belangrijkste oorzaken hiervan.

In week twaalf was circa 60% van de export bestemd voor landen binnen Europa. Belangrijke exportlanden waren Duitsland en Verenigd Koninkrijk. De belangrijkste verre bestemming was die week Mauritanië.

Bron: Agroberichten Buitenland

Publicatiedatum: