Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Prijsdaling Chinese knoflook

De prijs van Chinese knoflook daalde vorige week. Het knoflookaanbod voor de Henan Wanbang Market komt vooral uit teeltgebieden in Yunnan en Henan. Er zijn verschillende redenen voor de prijsdaling: ten eerste neemt het aanbod toe. Knoflook uit de lokale teeltgebieden komt vanaf nu geleidelijk aan de markt op. Volgens handelaren is het knoflookaanbod uit Henan 70% van het algehele knoflookaanbod voor de Wanbang Market. De prijs voor knoflook uit Yunnan ligt hoger dan die voor lokale knoflook en de afzet is beperkt. Ten tweede liggen de transportkosten en de algehele kwaliteit van lokale knoflook lager dan die van de knoflook uit Yunnan. 

Hoewel de transportkosten van lokale knoflook lager is, vertoont de kwaliteit variatie. De prijs verschilt per partij, waardoor de algehele prijs ingewikkeld ligt. De belangrijkste reden voor de prijsdaling is het stijgende aanbod van lokale knoflook, wat leidt tot een situatie waarin het aanbod de vraag overtreft. Het aanbod zal in mei verder stijgen en de prijs is geraamd verder te dalen. 

Bron: Henan Wanbang International Market.

Publicatiedatum: