Fotoreportage van de grootste AGF-markt van Euroepa: Rungis

Hoewel heel Parijs nog lijkt te slapen, is er 12 km ten zuiden van de hoofdstad van alles gaande. Tussen 3 en 5 uur ’s ochtends is het op de MIN-markt van Rungis, de grootste versmarkt ter wereld, namelijk spitsuur. Ongeveer 3000 bevoorradingswagens komen verzamelen zich op de tolweg, om de 1.200 bedrijven met totale een oppervlakte van 234 hectare te kunnen bevoorraden.

Bij het groente- en fruitbedrijf 'Carreau' ontvangen meer dan 360 groothandelaren, telers en importeurs – die 70% van de aankomsten op de fysieke markt vertegenwoordigen – hun verse fruit en verse groenten. Bij het betreden van de gebouwen contrasteert een waar spektakel van kleuren met de duisternis van de nacht. De kleuren helder rood, oranje, paars en zachtgroen vangen zowel ons zicht als onze geur. De zoete geur afkomstig van deze bergen vers fruit en verse groenten weet met gemak onze in slaap gesukkelde smaakpapillen wakker te schudden.

Klik hier om onze fotoreportage te bekijken

Dankzij de fraaie geuren en kleuren van de verschillende soorten groeten en fruit in de schappen van de groothandelaren is het helemaal niet moeilijk om onze gedachten te laten afdwalen en vervolgens te worden meegenomen door de levendige sfeer van ‘Carreau’, waar verkopers, kopers, fietsen en karren in een gestaag tempo door het hoofdpad van de gebouwen rijden. Soms zijn er wat vogelgeluiden te horen, klopjes op de rug en tekenen van genegenheid die de authentieke en warme sfeer weerspiegelen die zo kenmerkend zijn voor de MIN-markt van Rungis.


De marktlui werken met passie om Parijzenaren en de rest van het land de beste producten te kunnen bieden. De ene transactie na de andere vindt plaats, de producten worden in hoog tempo verkocht. Alleen de eerste stralen van de zon, door de glazen daken van de stands, herinneren ons er nog aan dat de tijd niet heeft stilgestaan. Hoe later op de dag, hoe lager het tempo. De schappen worden steeds leger en het wordt steeds stiller… tot op het moment waarop er nog maar een paar verpakkingen over zijn. De verpakkingen zijn de enige getuigen van de ochtendwaanzin die de volgende dag gewoon weer opnieuw begint.

Klik hier om onze fotoreportage te bekijken


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.