Dacom en Mechan Holding zetten met Cloudfarm een stap in precisielandbouw

De strategische samenwerking tussen Dacom Farm Intelligence (gevestigd in Emmen en Groningen) en Mechan Holding (gevestigd in Achterveld) heeft geleid tot een innovatief en nieuw product: Cloudfarm. . 

Met Cloudfarm is er een koppeling tussen het Dacom platform en de trekker-werktuig combinatie. Uitgevoerde taken van de trekker komen automatisch in het Dacom platform. Ook kun je vanuit Dacom een taak naar de trekker terminal sturen. Met de koppeling kan de boer zijn teeltregistratie grotendeels automatiseren. Cloudfarm is beschikbaar in een web en mobiele applicatie (Android & iOS).

Ook is Cloudfarm dé plek om data van machines, sensoren, drones en satellieten te bekijken. Dit geeft inzicht in sterke en zwakke plekken van percelen. Veel gegevens worden al automatisch weergegeven zoals datalagen uit Boer&Bunder en gegevens van gekoppelde ISOBUS machines zoals brandstofverbruik, snelheid, dosering of opbrengst. Loonwerkers kunnen in Dacom kiezen om deze gegevens te delen met hun klanten. Daarnaast kunnen er ook handmatig bestanden worden geüpload. De gegevens worden als datalaag zichtbaar gemaakt op een interactieve kaart zodat de lagen eenvoudig met elkaar vergeleken kunnen worden.

Met Cloudfarm kunnen er eenvoudig taakkaarten worden gemaakt. Dit is handig voor het variabel poten of zaaien van bijvoorbeeld aardappels, pompoenen, maïs of bieten. Hiervoor is het onder andere mogelijk om satellietbeelden of bodemscans te gebruiken. Met een ISOBUS taakkaart kun je de poot- of zaaiafstand in de rij variëren.

De ontwikkeling van Cloudfarm is een belangrijk resultaat van de samenwerking tussen Mechan Holding en Dacom Farm Intelligence. Mechan & Dacom zullen in de toekomst blijven samenwerken aan de doorontwikkeling van Cloudfarm.

Voor meer informatie:
Mechan Groep
Hessenweg 164
3791 PM Achterveld
+31(0)342 - 45 95 41
info@mechangroep.nl  
www.mechangroep.nl 

Dacom Farm Intelligence
Waanderweg 68
7812 HZ Emmen
+31(0) 88 3226600 
info@dacom.nl    
www.dacom.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.