Rabobank past bedrijfsstructuur aan veranderende sector aan

"Echte impact op het gebied van agrifood bereik je alleen samen"

De Rabobank is de grootste bankier in de agrifoodsector. Met Bankieren 3.0 speelt de Rabobank in op de veranderde klantbehoefte. De bank wil haar zakelijke klanten een goede dienstverlening garanderen, passend bij de omvang en ambitie van het bedrijf.

“Door de nieuwe structuur zijn we beter in staat kennis over specifieke branches te ontwikkelen en te delen met klanten”, vertelt Blok. “Daarmee sluiten we bovendien beter aan op de schaalontwikkelingen die we zien in bijvoorbeeld de agrarische sector. Of het nu gaat om glastuinbouw, boomkwekerij, akkerbouw, melkveehouderij, visserij of het foodcluster: bedrijven worden groter, markten complexer en uitdagingen groter", aldus Remon Blok, directeur Food & Agri in regio Zuid-Holland. 

De Rabobank heeft Nederland in veertien regio’s of kringen verdeeld, met gemiddeld vijf tot tien lokale banken die de particuliere, mkb en grootzakelijke klanten blijven bedienen. Elke regio heeft één bank met een specialistenteam. Dit team ondersteunt alle banken in de regio met een bepaalde expertise, bijvoorbeeld adviseurs voor bedrijven in de Food en Agri-keten, verzekeren en vermogen. De medewerkers van de veertien specialistenteams draaien zo veel mogelijk mee in de marktteams van de lokale banken. Ook komen ze wekelijks samen om te sparren met collega’s en aan hun eigen vakmanschap te werken.

In de Greenport liggen onder meer de kringen Leiden-Haaglanden (lopend vanuit de Bollenstreek richting het Westland naar het Oostland) en Zuid-Holland (van de Hoeksche Waard via de Drechtsteden naar Gouda). Remon Blok is directeur Food & Agri in de regio Zuid-Holland; Maurice Dame is dat in de regio Leiden-Haaglanden.

Lees hier verder bij Greenport West-Holland. 

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© UienNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven